Festival ‘On the record’

Međunarodni festival studenata novinarstva ‘On the record’ održava se od 2012. godine u organizaciji studenata i nastavnog osoblja Odseka za medijske studije. Cilj ovog, u regionu jedinstvenog festivala, jeste promovisanje standarda praktičnog rada na fakultetima u okviru usko stručnih novinarskih predmeta, razmena iskustava i povezivanje studenata novinarstva i studentskih medija na Balkanu i u Evropi.

U protekloj deceniji na festivalu je učestvovalo više stotina studenata sa 16 univerziteta iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Grčke, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Podršku festivalu dali su brojni medijski profesionalci i teoretičari medija koji su u razgovorima sa studentima tokom festivala otvarali važna pitanja i probleme iz medijske sfere. Rado su prihvatali i obavezu ocenjivanja festivalskih radova budućih kolega.

Više informacija o propozicijama i prethodnim izdanjima festivala možete pronaći ovde. Objave u vezi sa festivalom možete pratiti na Fejsbuk stranici, kao i na Jutjub kanalu.